Kulda slo ut 38 busser på Romerike i dag!

Det kan virke som om vi har mistet kompetanse på hvordan vi skal takle kulda. Etter flere varme vintre, opplever vi nå «ekstremkulde» som enkelte medier skriver om. Vel, det er nok ikke så ekstremt med minus 9 til 20 grader ulike steder i landet. Når gradestokken viser over minus 30 grader kan jeg være enig i at det er ekstremt kaldt, slik det nå oppleves enkelte steder i Norge. På Romerike var det mellom 23 og 26 minusgrader i dag tidlig.

Det er likevel lang kuldehistore i Norge, og vi burde kunne takle muligheten for at kulda vil bli på det nivået det er nå om dagen. Det er skandaløst at 38 nye busser ikke kunne brukes på Romerike i dag fordi servostyringen frøs! Hundrevis av busspassasjerer ble stående i kulda å vente før det kom noen erstatningsbuss. Dette er virkelig uprofesjonelt, og burde vært tatt høyde for da nye busser ble innkjøpt for kort tid siden.

Kollektivtransportbrukere blir behandlet som fe i Norge. Vi har ingen rettigheter eller muligheter til å komme oss på jobb når busselskapenes tilfeldigheter får råde. Hvordan skal vi noensinne komme videre i miljøforbedringer i Norge når vi har så dårlig orden på kollektivtrafikken?

2 responses to “Kulda slo ut 38 busser på Romerike i dag!

  1. Så sant som det er sakt, men kulda kommer så brått på. Heller ikke alle som husker tilbake til 2009.

  2. Nei, folks hukommelse på været og temperaturer er mildt sagt korttidsshukommelse 🙂

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s