Hva koster en rasekatt?

Benny Benito av Rubicon
En kattunge fra mitt oppdrett er først og fremst en selskapskatt, et fantastisk familiemedlem som du vil ha glede av i mange år. Mine kattunger selges med NRR-stamtavle, helseattest, vaksiner og ID-chip. De blir også DNA-testet for de vanligste arvelige sykdommer hos rasen. 

En kattunge fra meg koster NOK 15 000.

Alle mine kull har hatt jevn og god kvalitet når det gjelder standarden til rasen, og en og annen kattunge har vist seg å bli utstillingsstjerne. Dette er aldri noe en kan vurdere med 100% sikkerhet på forhånd, derfor differensierer jeg heller aldri på prisen av den grunn.

Full råderett over katten
Ingen kattunger stenges til avl med mindre det er en helsemessig grunn til det. Jeg selger heller aldri kattunger til avl med restriksjoner. Dersom du blir godkjent som kattungekjøper hos meg får du selvsagt full råderett over katten, men det er under forutsetning av at vi er enige i hva det vil si å ha en katt til avl.

Jeg selger ikke kattunger til folk som har alt for mange katter eller andre dyr fra før. Kjøper du en katt fra meg må du ha god nok økonomi til å gi den et godt liv, og ha råd til å gi den behandlinger hos veterinær dersom det blir nødvendig. Det finnes gode forsikringer for katter som jeg anbefaler, slik at større utforutsette veterinærutgifter kan bli dekket.

rafiki kitten

Rafiki av Rubicon, SOM n – viltfarget somali

Jeg tar sjeldent forhåndsbestillinger på kattunger, fordi jeg har stort sett bare ett kull i året. Når kattungene er født vurderer jeg de henvendelsene som er kommet, og som kommer, og tar beslutning om hvem som skal få kjøpe kattungene ut i fra kattungenes personlighet, kvalitet og muligheter, samt de eventuelle nye eiernes ønsker og interesser. Jeg legger alltid stor vekt på at de som kjøper katt hos meg primært kjøper seg et selskapsdyr som skal leve et langt og godt liv.

Billig katt med feil får du IKKE hos meg
Så hvis du er på jakt etter en billig rasekatt med «små-feil» så kan du glemme å ta kontakt med meg. Hos meg kjøper du en fullverdig rasekatt med alt det det innebærer av kulturhistorisk bakgrunn og kjente aner – faktisk så langt tilbake som til midten av 1800-tallet.

Fôrvert
En sjelden gang i blant har jeg hatt fôrvert til et kull kattunger, og fôrverten har, etter at kullet er levert, fått beholde hunnkatten. Dette er en ordning som kan diskuteres, men som jeg bare vet om jeg er interessert i når et kull er født og om det er en katt jeg gjerne vil ha med videre i mitt oppdrett, men ikke har plass til her hjemme selv. Jeg har et maksantall for katter i mitt hjem som ligger på 4 – 5 voksne katter, men aldri mer enn 4 fertile katter samtidig.

Kontakt
Dersom du er interessert i en katt fra meg kan du ta kontakt på efogas@online.no

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s