BOKOMTALE: De beste blant oss

Helene Uris roman «De beste blant oss» er en underholdende bok, en underfundig historie, og kanskje noe smal hva miljøet angår. 

Helene Uri kan oppfattes som en flink og smart pike fra Oslo Beste Vest. Hun har doktorgraden i lingvistikk fra Universitetet i Oslo, og har vært førsteamanuensis ved Institutt for lingvistiske fag. Det er nettopp universitetsmiljøet på Blindern hun skilderer ganske så glitrende.

Boka kan leses som en form for kjærlighetsroman, men den innholder også gode, karikerte figurer fra universitetsmiljøet som man kan nikke gjenkjennende til. Det er litt av hvert av svik og bedrag som foregår.

Språkforskeren Pål Bentzen som er unnfanget på en mildes talt tilfeldig måte er bokas hovedperson. Han forelsker seg hodestups i den unge, flotte Nanna Klev som han i sin naivitet oppfatter annerledes enn hun egentlig er…

Den femtiårige professor Edith Rinkel med sin lidenskap for vakre sko er en fantastisk artig beskrevet person i historien. Hun er en farlig dame med et visst forbruk av unge studenter som må tilfredsstille henne på kontoret hennes.

Helene Uri skriver lekende og lett med et godt språk, men jeg synes hun bruker paranteser litt for mye. Det kan bli litt irriterende i lengden.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s