Ja, takk – begge deler!

For å redde denne vesle tassen måtte sentralisert ekspertise på høyt nivå være tilgjengelig. Leon Rubicon Haugum på Akershus universitetssykehus.

Det å føle seg sikker på at du blir reddet dersom det skulle tilstøte deg noe er helt fundamentalt i vårt velferdssamfunn. Dersom du blir alvorlig syk, eller skal føde må det være slik at du innen en rimelig og rask tid kan bli hentet og få nødvendig hjelp.

Om jeg feiler noe alvorlig og vanskelig som må utredes og behandles av eksperter, så vil jeg også ha dette. Jeg ønsker at dette skal være rettigheter for alle i Norge, uansett hvor de bor.

Vi trenger både sykehus i nærmiljøet og sentralisert ekspertise
Alle skal ha et godt og operativt sykehus i nærmiljøet som kan gi akutt hjelp og redde liv, som kan gi den optimale og mest smertefrie behandlingen. Ingen skal måtte stå i kø, eller få en utdatert behandling, fordi noen mener at helsevesenet skal være organisert etter forretningsmodeller.

I Klassekampen 6. januar er Mads Gilbert intervjuet vedr. sitt synspunkt på sykehusstriden. Han har en klar oppfatning av at tid er helt avgjørende for å redde liv. Han mener at det mest fornuftige er å ha et utbygd nett av lokalsykehus som kan sørge for den umiddelbare stabiliseringen og diagnostiseringen og at man deretter formidler pasientene videre for sentralisert , avansert behandling på sykehus.

– Dette samspillet er det helt naturlig å styrke, ikke svekke. Det er å slå inn åpne dører når man sier at avansert kirurgi skal sentraliseres. Det er alle enige om. Lokalsykehusenes fagfolk er ikke dumme og driver ikke avansert hjerne- og kreftkirurgi lokalt, sier Mads Gilbert til Klassekampen.

Lytt til Mads Gilbert! Han er lege og har jobbet i de mest ekstreme situasjoner for å redde mennesker i Palestina under Gaza-krigen, og han er leder for akuttmedisinsk avdeling ved universitetssykehuset i Nord-Norge.

Jeg er så utrolig skuffet over den rødgrønne regjeringens sykehus- og helsepolitikk. Jeg har mistet fullstendig troen på at de klarer å rydde opp og finne den beste løsningen for oss, uansett hvor mye vi enn må betale i skatt. I vesle, olje-Norge med få mennesker burde det være mulig å få til dette på en skikkelig måte!

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s