Kampen mot fedmeepedemien

Kampen mot fedmeepedemien er som kampen mot vindmøller.  5 om dagen og en halv time trim hver dag er faktisk ikke løsningen.

Løsningen sitter inne hodet til den enkelte. Du klarer ikke å forandre kosthold og livsstil uten å gå grundig gjennom forholdene, og få en erkjennelse om hva som faktisk fungerer for deg, og hva som fører til at nettopp din kropp sakte, men sikkert øker vekta.

Jeg kan bare fortelle deg hva som virket for meg, og som endret mitt liv fra frustrasjon og økende sykdomssymptomer til en friskere og lettere hverdag.

Ribbe er noe av det beste en lavkarbospiser kan spise.

Først da jeg skjønte at jeg fikk det mye bedre ved å bytte ut karbohydrater med fett, og faktisk levde etter dette prinsippet, så klarte jeg endelig å reversere vekta og forbedre min livskvalitet.   Jeg endret mitt kosthold i september 2009, og har altså klart å leve etter de nye prinsippene i mer enn ett år. Og jeg har aldri hatt det så bra før!

Den aller viktigste forskjellen er at jeg aldri sliter med å bli fort sulten etter et måltid. Når jeg spiser riktig og får i meg nok fett, så holder mettheten i mange, mange timer! Før ble jeg kjempesulten ganske raskt etter inntak av mat. Og hovedårsaken til det var at jeg spiste for mye karbohydrater, eller sukker. Alt av karbohdrater er lik sukker. Absolutt alt du spiser av karbohydrater omsettes til sukker i kroppen; knekkebrød, grovt brød, pasta, hvetemel, bakeverk, lomper, ris, poteter – alt sammen er akkurat like farlig for kroppen.

Hvis du venner deg til  å tenke på fett hver gang du er sulten, og tar en ostebit istedet for en brødskive, så blir du faktisk tynnere og friskere – er ikke det rart? Du blir ikke tykk av å spise mye fett, det blir du derimot hvis du stapper i deg for mye karbohydrater.

2 responses to “Kampen mot fedmeepedemien

  1. Hei og tusen takk for kommentar på bloggen min. Jeg gleder meg stort til å se Downtown Abbey i kveld siden jeg var på jobb i går. Ang. karbohydrater og fett så finner jeg også det merkelig at en kan spise så mye fett og ikke bli feit. For min del bare ELSKER jeg karbohydrater. I julen har jeg spist godteri og julekaker til den store gullmedaljen, men nyttårsaften havnet det som var igjen i søpla. I vårt hus lever vi relativt sunt og spiser mye middelhavskost, men så er vi slanke og i relativt god form også.
    Ønsker deg et godt nytt år.

  2. Det rare er at når man har klart å endre kostholdet med mest inntak av fett istedet for karbohydrater, så får man faktisk ikke lyst på karbohydrater etter en stund. Brød, poteter, ris og pasta smaker meningsløst lite for meg nå… Klarer heller ikke spise spesielt mye godterier. Lysten på sukker og søtsaker er nærmest helt borte.

    Det er svært uliket hvor godt folk tåler karbohydrater. Noen er mer sensible enn andre, og kan lett utvikle fedme og diabetes ved jevnlige store inntak av karbohydrater over tid, mens andre har en mer robust kropp som ikke så lett legger på seg. Det viser seg også at en del mennesker – uten at de selv er klar over det – velger mer «riktig» sammensetning av kosten i det daglige, slik at de faktisk ikke siser for mye karbohydrater.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s