Bokomtale: Glassblåseren fra Murano

Glassblåseren fra Murano er flott sommerlektyre. Det er en lettlest, men engasjerende bok, en kjærlighetshistorie som utspiller seg i Venezia.

En ung engelsk kvinne, Nora, flykter fra et havarert ekteskap i London til Venezia for å finne trådene tilbake i sin egen historie. Hun er selv født i Venzia av engelsk mor etter et eventyr med en båtfører. Nora vet at hennes far var i slekt med en berømt glassblåser fra Murano som på 1600-tallet var kjent som en stor glasskunstner. Han skapte både speil og lysekroner som fortsatt er å finne i Venezia. Denne forfaderen hadde en svært spennende livshistorie ,og hemmeligheter fra hans liv blir gradvis avslørt underveis i historien.

Venezias og Muranos glassarbeider var viden kjent og ettertraktet for flere hundre år siden, og historien om dette kommer også fram i romanen. Dersom du er interessert i glassarbeider vil du finne stor glede i denne boken. Romanens heltinne blir selv glassblåser og hennes liv veves tett sammen med hennes fjerne slektnings liv. Nora brenner alle engelske broer og gjør venezianer av seg og tar det mer italienske navnet, Leonora. I en storstilt reklamekampanje blir hun og hennes fjerne slektning framhevet til stor misunnelse fra andre glassarbeidere som mener de har mer berettigelse til å komme i rampelyset.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s