Det sorte lynet

det-sorte-lynetDet ble en «russisk» TV-kveld, takket være temakveld på NrK2. Først flere interessante programmer om Russland og Moskva, om byen og om Kreml. Toppet med en herlig eventyrfilm til slutt med handling nettopp i Moskva!

Med det forestående OL i Russland i år så tenkte vel NrK det er på tide med litt kunnskaper om vårt naboland i Øst. Faktisk veldig mye bra, underholdende og informativt.

Det sorte lynet
Spillefilmen «Det sorte lynet» handler om en ung student som er har skikkelig dårlig råd, men som ønsker seg både en lekker Mercedes som sin rikere venn, samt iPhone og alt annet som koster penger. Han trenger også penger for å imponere den vakre jenta han så gjerne skulle fått litt oppmerksomhet fra…

En svart Volga fra 1966
På bursdagen sin er foreldrene hans sprekkferdige av en hemmelighet – de har kjøpt en bil til han! Han tror ikke det kan være sant, men blir nesten lei seg da han ser bilen, en svart Volga fra 1966… Han tør ikke vise seg i den en gang på Universitetet…

Blomsterbud
For å tjene seg litt ekstra penger blir han blomsterbud, og bruker bilen til det, men trafikken i Moskva er utrolig treg i rushtiden, og en dag oppdager han at bilen har uvanlige krefter. Den kan fly! Slik tjener han seg søkkrik på å fly rundt i byen med blomster og greier å levere mye på rekordtid.

Bilens ekstrakrefter har en spennende historie som etterhvert rulles opp, og studenten skjønner at noen andre også er ute etter bilen, og dens ekstrakrefter…

Den gode hjelperen med en magisk bil
En tragisk hendelse fører til at gutten bestemmer seg for å bli den gode hjelperen ved bruk av sin magiske bil.

Dette er en forrykende, artig og spennende historie, som har likhetstrekk med andre superhelter, men satt inn i en helt annen by og med et helt annet språk enn vi er vant med i slike filmer. Så herlig å se en så god film, som ikke kommer fra Hollywood!

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s