Cupcakes

Det er så in med «cupcakes». Jeg har undret meg en del på dette fenomenet, er det ikke egentlig bare gode, gameldagse muffins som blir litt ekstra pyntet?

Mange bloggere har nydelige bilder av flotte muffins som de kaller for cupcakes. Det blir liksom litt stiligere med den engelske benevnelsen, skjønner jeg. Jeg får skynde meg å si at jeg har lånt dette fine bildet fra bloggen Passion 4 baking. En blogg med mange flotte kakeoppskrifter.

Muffins for lavkarbo-spisere
For oss som lever på lavkabo, er det litt dumt å spise en slik cupcake med all sukkerpynten. Det kan ta knekken på helsa, men det finnes alternativer.
Jeg har prøvd ut en oppskrift fra boka «Bakeglede uten sukker». Det var sjokolademuffin, men det brukes Sukrin i røra, og jeg er ikke så begeistret for denne sukkererstatningen. Den er fin å bruke fordi den har akkurat samme konsistens som vanlig sukker, bl.a. i kaker der du pisker egg og sukker sammen.

Sukrin eller Splenda?
I boka «Bakeglede uten sukker», beskrives Sukrin slik:

«Sukrin er  et 100 prosent naturlig og kalorifritt produkt. Det er en sukkeralkohol (erythritol, som blant annet forekommer naturlig i pærer og sopp) som kroppen ikke tar opp, noe som betyr at insulinnivået  ikke påvirkes. Dessuten er det ikke et kjemisk produkt, som andre søtningsmidler er.»

Merkelig ettersmak på Sukrin
Problemet for meg når det gjelder Sukrin, er at jeg synes det har en litt merkelig ettersmak, og jeg mistenker at jeg blir dårlig i magen av det. Jeg synes Splenda smaker mye bedre som søtningsstoff, så jeg skal heretter prøve å bruke mer av det i mine kaker.

Jeg skal prøve ut noen oppskrifter som jeg skal komme tilbake til her på bloggen.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s