God solsnu!

Nå kan det visst ikke hete «god jul», lenger. Det mer korrekte er «god solsnu»! I hvert fall om man jobber innenfor skole og utdanning. Det er ikke korrekt å presse vårt julebudskap (les kristendommen) på «Gud og hvermann», fordi da krenker vi deres rett til religionsfrihet.

Så under Utdanningsdirektoratets årlige og tradisjonelle julebord, eller skal vi si «mørkets lysfest» – festen for at sola nå igjen snart snur, ble altså hilsenen «god solsnu» brukt.  Jeg smaker litt på ordene, og synes de er svært fremmede til å begynne med, men likevel det er da litt sneisent å glede seg over, og feste, fordi solen nå snart igjen snur og vi vil få lysere tider 🙂

One response to “God solsnu!

  1. Vi kan trygt si god jul. Jul – Jól ble allerede brukt i middelalderens solfest:-) Så det er nok kristendommen som har tatt ordet jul fra den hedenske solsnufesten. Fin blogg! Eirin

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s