Iron man, en herlig actionfilm

Iron man er en herlig actionfilm. Den handler om våpenprodusenten og miliardæren, Tony Stark, som blir tatt til fange av en geriljagruppe i Afgahnistan. Han er en fantasifull oppfinner som bygger seg en drakt av skrapjern og klarer å rømme fra fangenskapet.

De tvinger ham til å bygge en dødlig rakett, men istedet jobber Stark med å lage en jernrustning i fangehulen han og hans assistent er stengt inne i. Assistenten satt i fangehullet fra før og brukte tiden mens Stark var bevisstløs til å bygge en slags hjertestarter/motor til Stark som også sørger for at splinter fra raketten han er truffet med ikke skal nå inn til hjertet hans. Det skjer ved magnetisme.

Uovervinnelig i jerndrakt
Ved hjelp av rustningen klarer Tony Stark å rømme fra fangenskapet. Han reiser tilbake til USA og videreutvikler jernrustningen, slik at han nærmest blir uovervinnelig når han ifører seg den. Det er avansert teknologi, og drakten fungerer som et jetfly, eller jetrakett.

Tony Stark reiser tilbake til Afgahnistan i drakten og hevner seg på geriljagruppen.

Morsom og spennende
Filmen har mange morsomme og spennende actionscener, og spennende  intriger i forbindelse med Starks våpenfabrikk. Jeg blir alltid fascinert av «umulig teknologi», og denne filmen har mange flotte scener, spesielt når Stark ikler seg Iron Man-drakten.

Det er Robert Downey Jr. som spiller hovedrollen som Tony Stark. Gwyneth Paltrow spiller Starks alltid tilstedeværende sekretær. Filmen er fra 2008.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s