IKEA – verdens verste butikk!

Hvordan er det mulig at så mange hele tiden er inne på IKEA? Selv sent på kvelden er det stappfullt av folk overalt. De står i kø og går i kø, og kikker på og prøver ulike møbler, diskuterer og krangler med sine nærmeste om det ene og det andre.

De bruker lang tid for finne alt de ønsker å kjøpe. Når de finner noe de kunne tenke seg, må de skrive opp nummer og navn på varene, for det er nemlig veldig viktig. Dersom de ikke har dataene blir det umulig å finne det igjen når du skal ned i «kjelleren» for å plukke varene. Der må man gå langs milelange hyllereoler for finne sakene. Og når du endelig finner fram, mangler det alltid noe. For det du så i møbelutstillingen består gjerne av flere sammensatte deler som hver for seg er klassifisert som en vare…

Genialt konsept
IKEA-konseptet må jo selvsagt være genialt. Alt er basert på egeninnsats og selvbetjening. Det finnes riktignok noen selgere som er plassert rundt om i den enorme utstillingsalen, men deres oppgave er egentlig mer å veilede og hjelpe kundene til egenbetjening. De kan alltids sjekke opp litt på data for deg, om det du er ute etter finnes på lageret, men du må selv gå hele ruta, orientere deg i vareutvalget, finne hvilke deler du vil kombinere, og til slutt gå for å finne de flatpakkede sakene.

En finurlig løype gjennom varehuset
Løypa er finurlig satt sammen gjennom de ulike kategoriene, bad, soverom, kjøkken osv med piler i ei gate som viser deg hvilken retning du skal gå for å komme deg gjennom hele varehuset. Strategisk plassert finner du en mengde enkeltvarer, og utstyr som du kan plukke med deg i en handlevogn. Utallige søplegjenstander du strengt tatt ikke har bruk for, men som er så fargerike og fristende at du plukker litt med deg likevel.

Billige kjøttboller
Strategisk plassert finner du en diger «restaurant» der du kan kjøpe billige varmretter som f.eks. svenske kjøttboller med poteter, fløtesaus og tyttebærsyltetøy til bare 39,- kroner! Det er jo som å få maten gratis. Kjøper du te, kaffe eller mineralvann får du så mye gratis påfyll du kan ønske deg. Driiitbillig, vet du….

Et helvete å finne varene
Så etter først å ha blitt helt slått ut av den innbitte letingen etter det du hadde en tanke om å kjøpe, samt plukkeing av en masse tull du ikke hadde tenkt å kjøpe, og gulpende på de svenske kjøttbollene, så er det tid for finalen. Nå skal du ned i «helvete» for å finne igjen varene dine. Der nede er det heldigvis noen hjelpere, men du må ta kølapp og stå en god stund i kø før du får hjelp. Så til slutt blir det endelig din tur, bare for å få høre at en av de tre delene som til sammen skal utgjøre det nye, fine møbelet ditt ikke er på lager… Kom igjen i neste uke, så kanskje du finner igjen den delen.

Masse unødvendig rekvisita
Før du når kassa med all den unødvendige ekstrarekvisitaen, har du rukket å plukke med deg noen billige søppelbøtter og en rar liten stol, og blitt sulten igjen. Men redningen er nær! Etter kassa kan du nemlig stille deg i kø for å kjøpe noen råbillige matvarer og en softis.

Når du endelig snubler ut i lufta igjen har det gått maaange timer, du er utslitt og skal hjem for å montere sakene som jo ikke ble komplette, fordi det manglet noe…

Hipp hurra for IKEA! Det er et fantastisk konsept som gjør eierne søkkrike på en saueflokk av idioter som tror de trenger alt skrammelet de finner der!

9 responses to “IKEA – verdens verste butikk!

 1. ironisk, sjekk mitt nyeste innlegg så finner du alt det positive ved ikea. ikke at jeg egentlig har noe tro på at du kan overbevises..

 2. Hei, jeg fant ingen innlegg på bloggen din – det var tomt der…

 3. Kjempefin blogg du har!:) Koselig å lese!:) Lykke til med bloggingen din!:)

 4. Tusen takk for kjempekoselig kommentar!:) Ja, det er kjempemorsomt å blogge, og jeg startet kattebloggen min så tidlig som høsten 2006 da vi fikk vårt første abyssinerkull. Flere av våre felles rasekattvenninner hadde også en personlig blogg, og etter ett år fant jeg ut at jeg ville forsøke å blogge om livet mitt. Dessverre har jeg kommet ut for 2 voksne damer og en felles venn av dem som er godt kjent i bloggmiljøet for å ødelegge for andre blogger med mobbing, trakassering og personhets. Mobbing på nett er noe som jeg brenner for, og jeg hater når jeg ser andre bloggere som blir mobbet! Særlig når det er voksne mennesker som mobber. Det verste tilfellet av mobbing var en voksen dame som mobbet en 17 år gammel jente som hadde blogg. Vedkommende jente byttet bloggsted.

  Håper det går bra om jeg linker til bloggen din slik at flere av mine rasekattvenninner (flere er du venner med på facebook) kan få lese den flotte bloggen din!:)

  Ha en kjempefin dag!:)

  Klem Toril

  • Hei Toril! Klart du kan få linke til bloggen min, det er bare hyggelig. En får bare heve seg over slike som ønsker å ødelegge for andre. De har dessverre lite positivt i livene sine når de kan holde på slik. Jeg skal også legge din blogg til her hos meg 🙂

 5. Sterke ord fra en som sverger til IT-dingser fra verdens mest forbrukerfiendlige firma….

  Men så handler vel hverken Ikea eller Mac om fornuft, men en slags religion.

 6. Apple og Ikea er vel ikke helt sammenliknbare. Kundebehandlingen til Apple er som himmelrike i forhold til Ikea – som ja, er som helvete…
  Apple-duppedittene er det virkelig klasse over – og alt er levert i dingsen, på Ikea må du kjøpe en haug med pakker som du skal sette sammen selv (for et ork).

  Snakket akkurat om mine Mac-maskiner – kjøpte dem for snart fem år siden, og har aldri hatt trøbbel, verken med program eller med maskiner… Og iPad’n er en liten glitrende diamant som ligger henslengt på skrivebordet til avbenyttelse i tide og utide – batteritiden er bare helt Konge! Om jeg har glemt den en ukes tid er det fortsatt masse strøm igjen.

  • Tja, Lisbeth. Æ skal innrømme at æ ikkje har handla mye på Ikea, men æ har noen erfaringer med Apple. Ipod til et par tusen med batterier som dør etter mindre enn et år. Et skuldertrekk fra Apple; med beskjed om at da får du bare kjøpe deg en ny. En 3 år gammel MacBookPro med skjermen full av dead pixels; nei dette e ikke reklamasjonsgrunn førr du kan jo ikke bevise at du ikkje har lagd dead pixels selv. Og sist jeg var innnom æplehuset i Sandvika kom det innom ei dame med en MacBook som pent ba om hjelp til å få fjernet virus på maskinen så var svaret: Unødvendig – det finnes ikke virus som funker på Mac.
   Nylig måtte Apple gi etter for EU og endre garantibestemmelsene sine for fortsatt å få lov til å selge iPone i EU-området.
   Men du har rett i en ting Lisbeth. De kan å pakke inn utstyret sitt. Det og markedsføring. Og kan du det så kan man strengt tatt drite i kundan sine. Min eldtse fortsatt fullt brukbare PC er nå 11 år. Jeg har en 8 år gammel bærbar PC som fortsatt fungerer helt flott.
   Og jeg har en gang på 23 år med kontinuerlig bruk av bærbare PC-er opplev Dead Pixels på en skjerm en gang. Og da var det en pixel. g den skjermen bytta leverandøren vederlagsfritt for meg.

 7. Hei Arnulf!
  Jeg må innerømme at jeg ikke vet hva «dead pixels» er. Forøvrig synes jeg du har vært uheldig med det utstyret du har kjøpt fra Apple. Og jeg tviler ikke på at du kan ha opplevd den dårlige servicen, men mine erfaringer er annerledes. Min første Mac var en maskin fra 1996. Den var det aldri noe galt med, den funka og funka – det som til slutt tok knekken på den var at den var plassert ved et vindu som dessverre sto åpent en gang det var øs pøs regnvær og maskinen ble dryppende våt, og da tok den kvelden. Så kjøpte jeg iMac og MacBook i 2006, og har aldri hatt en eneste feil eller problemer med programmer eller funksjoner – de er fortsatt like glimrende. Fire år uten noen problemer er etter min oppfatning lenge når det gjelder datamaskiner, sett i forhold til PC’ene min sønn har eid på den samme tida. Han har vel måttet bytte maskin 3 – 4 ganger, samt hatt dem utallige ganger på service. De gangene jeg har vært i kontakt med Apple har jeg fått veldig bra service, men jeg har altså ikke hatt noen maskin med feil på da… Men faktisk brukt support på nettet for å forstå noen funksjoner, og det var veldig tilfredsstillende behandling. Så har vi også en iPod touch som ble kjøpt for et par år siden – like fin og fortsatt fin i batteri osv. iPad’en er også topp, uten problemer, og med lang batteritid. Så min konklusjon, basert på egne erfaringer er at Apple-produktene er brukssikre og bunn solide, og så synes jeg jo at designet er så vakkert! OG – svært viktig: Jeg har aldri hatt virus eller behov for å bruke disse hersens dyre virusprogrammene. Og det er svært enkelt å bruke Mac-programmer, vi så det sist nå etter å ha installert Netgear – ekstra harddsik, Mac’ene fant disken og mapper med en gang, mens PC’ene måtte gjennom omstendelige prosedyrer før det var i orden. Og – det er vel det jeg elsker mest med Mac, at det er så enkelt, og jeg trenger ikke å skjønne så mye av alle disse programmene. Det var bl.a. helt fantastisk å lage egen nettside ved hjelp av iWeb – bare skrive inn og legge ut bilder, og det ble vakkert når det ble publisert. Nei, Mac og alle programmer og tjenester fra Apple er verdt hver krone!
  Men når det kommer til smart-telefon så sverger jeg ikke til iPhone, men Android, og kanskje jeg også kan komme til å falle for et android-lesbrett når det kommer i handelen. For jeg ser jo at Apple har en del unoter når det gjelder sin måte å ta markedsandeler og stenge folk fra ulike måter å bruke deres produkter på. Men jeg synes jo både iTune og MobileMe er topp også jeg da 🙂

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s