Bokomtale: Spennende thriller – Lucifers evangelium

lucifers evangeliumTom Egeland har levert en svært spennende thrillerroman. Lucifers evangelium har ingredienser som spenner vidt i fantasi, og har sin styrke i at den er svært kunnskapsbasert. Dette er boka for deg som lurer på om det finnes andre forklaringer til fenomenet kristen tro, og bibelske fortellinger. Hvem var egentlig Satan eller Lucifer? Hva opplevde egentlig de menneskene som skrev ned bibeltekstene?

Det starter med at et gammelt manuskript blir funnet i hendene på et skjelett. Manuskriptet er vanskelig å tyde, og flere vitenskapsfolk over hele verden involveres for å finne ut av det. Også den norske antihelten, arkeologen  Bjørn Belto, blir dratt inn i en virvelvind av mystiske hendelser som kan spores til manuskriptet som noen tror er Lucifers evangelium. Merkelig nok er også CIA interessert…

Det viser seg at det også i 1970 ble funnet et liknede manuskript. Den italienske teologiprofessor og demonolog, Giovanni Nobile, fikk tak i det og romanen dreier seg også mye om hva som hendte den gang. Mord og kidnappinger ser ut til å følge i kjølevannet av disse mangetusenårige skriftene. Historien er mesterlig flettet sammen med faktaopplysninger som er egnet til å sette både tro og historie inn i en ny sammenheng. Mysteriets løsning er middels talt oppsiktsvekkende.

Lucifers evangelium er et funn av en bok som tilfredstiller en kresen bokelsker ved intens spenning, intelligente sammenhenger og interessant faktastoff.

Blogglisten

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s