PawPeds-kurs om rasekatter

Rubicon PawPed G2Denne våren har jeg tatt PawPeds G2-kurs på engelsk. Jeg fikk vite resultatet, at jeg hadde bestått, på selveste 17. mai! 

Det er et forholdsvis intensivt kurs med innleveringer en gang i uka, samt flere gruppe-diskusjoner inne i et nettbasert forum. Deltakerne er fra alle verdens hjørner, og har ulike raser. Jeg var den eneste fra Norge, og som hadde somali og abyssiner.

Kurset består av flere tema knyttet til det å drive oppdrett av rasekatter, genetikk, stell av katter, hvordan kattene skal leve, økonomien i dette, og selvsagt helsespørsmål. Mange av temaene er kjent for meg fra før, siden jeg har vært registrert rasekattoppdretter siden 1976, men likevel var det en del ting som har gått i glemmeboken. Det er også utrolig viktig å gjenoppfriske kunnskapene bl.a. i genetikk.

Jeg kan på det sterkeste anbefale å ta PawPeds kurs. De er delt i tre trinn: G1, G2 og G3, med økende vanskelighetsgrad og arbeidsmengde:

G1 er det grunnleggende kurset som først og fremst handler om det å ha katt, og hvordan katter bør leve. Dette kurset går over seks uker, og har en kostnad på ca 400 kroner.
G2 omhandler det grunnleggende i katteoppdrett, hvordan føde opp et kull, og avlsplanlegging. Det inneholder grunnleggende genetikk og kunnskaper om ulike
sykdommer. Dette kurset går over ni uker og koster ca 700 kroner. Man må ha gått G1
for å få starte på dette kurset.
G3 går mer i dybden på genetikk, selektiv avl, atferd og helse med mer. I dette kurset
skriver deltakerne en lengre prosjektoppgave i et selvvalgt tema. Dette kurset går over
12 uker og koster ca 1200 kroner. Det kreves at man har hatt minst ett kull før man starter. Også dette kurset bygger på de to foregående.
I alle PawPeds-kursene er det oppgaveinnlevering hver uke. Det er også diskusjoner i nettforum rundt de ulike temaene, samt gruppeoppgaver. Kursene går på ulike språk, blant annet engelsk og svensk. Etter hvert fullført og bestått kurs får du en eksamenskokarde som du kan sette inn på hjemmesiden til oppdrettet ditt.
PawAcademy
PawPeds har også mer å tilby ved at det er en stor nettbasert kunnskapsbase for katter (også for hunder), med databaser som innholder stamtavler på ulike raser, samt at de har en stor artikkelsamling om forskjellige tema. De fleste artiklene er på svensk. Som både nybegynner og erfaren oppdretter vil du kunne finne mye interessant  og lærerikt der.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s