Snow White and the Huntsman

Snow White and the Huntsman bannerSnow White and the Huntsman, eller snøhvit og jegeren, er en utrolig spennende og godt laget fantasy-film med kule effekter.

Charlize Theron i Snow White and the HuntsmanFilmen er fra 2012 og bruker eventret om Snøhvit og de sju dvergene som rammehistorie. De fleste viktigste elementene fra dette eventyret er med i filmen, men er vridd en del på slik at handlingen likevel blir drivende spennende, selv om man kjenner eventyret og dets handling fra før.

Chris Hemsworth i Snow White and the HuntsmanHovedessensen i filmen blir kampen mellom to svært sterke kvinner, kampen mellom det gode og det onde. Det spares ikke på effekter, og det lages utrolig flotte scener. Spesielt miljet i den svarte skogen er utrolig kult, det smmae kan en også si om dvergenes hemmlige skog, der det ler små alver og andre vakre vesener.

Chris Hemsworth og Kristen Stewart i Snow White and the HuntsmanNår jeg ser slike filmer, og blir minnet om det gamle eventyret om Snøhvit, ser jeg veldig lett paraleller til ulike religioner og trossamfunn. Det er jo i prinsippet det samme, fortellingen om godt og ondt, og kampen mellom dem. I bunn og grunn er enhver religion egentlig et eventyr fortalt av mennesker til mennesker fra ulike tidsperioder, enten overlevert muntlig, eller skrevet ned, og deretter blitt kjent av flere – som tror på det. Slik er det også med gamle eventyr. Man kan velge å tro på dem, eller la være, men jammen er historiene underholdende!

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s