Filmomtale: Knowing

MV5BMjIyNDI5OTg4MF5BMl5BanBnXkFtZTcwNDIxMjQ2Mg@@._V1__SX640_SY720_En noe merkelig sience fiction thriller fra 2009 med Nicolas Cage i hovedrollen.

I 1959 blir det gravd ned en tidskapsel på en barneskole. Alle barna har fått beskjed om å tegne hvordan de tenker seg framtiden om 50 år. Bare vesle, triste og merkelige Lucinda lager ingen tegning, hun fyller hele arket med tett i tett med tall… Tallarket hennes blir også lagt ned i tidskapselen.

I 2009 er det gått 50 år, og tidskapselen tas opp igjen. Den åpnes av den samme læreren som var med på å sette den ned i 1959, men nå er hun blitt en riktig gammel dame… Alle barna får hver sin konvolutt, der navnet på barnet som lagde tegningen står utenpå. Vesle Caleb får Lucindas konvoluttt…

MV5BMjE0MjIyMzk3M15BMl5BanBnXkFtZTcwODMyODIzMw@@._V1__SX640_SY720_Calebs far som nylig er blitt enkemann (spilt av Nicolas Cage) får se tallarket, og begynner å lure på hva det kan bety. Han klarer etter en stund å finne en mening – arket forutsier flere katastrofer som har skjedd, bl.a. 11. september 2001, og flere – og kanskje noen nye som ennå ikke har hendt…

Vesle Caleb hører hviskende stemmer, og noen spionerer på huset deres. Historien utvikler seg i beste thrillerstil, og spennende og svært uventede ting skjer. Abolutt severdig film!

MV5BMzI0MzY1NzUzMF5BMl5BanBnXkFtZTcwNzIyODIzMw@@._V1__SX640_SY720_

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s