Hunnkatter med blodtype B

Hvis en hunnkatt har blodtype B og blir paret med en hannkatt med blodtype A, oppstår det problemer når kattungene skal suge morens melk de første døgnene. Forekomsten av blodtype B er sjelden, men i noen raser er det i ferd med å komme flere, også i abysssiner- og somalirasene. Derfor legger jeg inn her på bloggen en flott artikkel skrevet Renate Dahl for Aristokatt.

Det er ulike meninger om hvordan man skal takle problemet. Noen mener det er uforsvarlig å i det hele tatt avle på hunnkatter med B-blod. I Sverige er det til og med snakk om at det skal bli forbudt. Dette mener mange er alt for drastisk. Det er tross alt naturlig at det forekommer blodtype B, og dersom man skal utelukke alle disse fra avlen vil også avlsbasen i enkelte raser kunne bli veldig smal. Man kan unngå die-problemene ved å bruke en hannkatt med samme blodtype som moren, eller man kan ta jobben med å håndmate kattungene de første døgnene.

Hvis du klikker på bildene av artikkelsidene vil du få opp større format som er lesbare:
img122img123img124img125

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s