Hvorfor er brilleinfatninger så dyrt?

20121017-223507.jpgEn telefon fra Synsam kostet oss 8.777,-. Siden vi tidligere hadde kjøpt briller hos dem så lurte de på om vi ikke ville komme å ta en synstest.

Jo, både mannen min og jeg tenkte det kunne være lurt. De hadde nå fått et nytt fotoapparat til å avfotografere selve øye-eplet og ville kunne avsløre om vi hadde fått noen sykdommer.

Undersøkelsen skulle koste 640,-. For mitt vedkommende var det snakk om bittelitt endringer fra sist jeg undersøkte, og de anbefalte selvsagt nye briller. Ja, det er vel nødvendig da, tenkte jeg, og ble fristet til å finne ny infatning, samt bytte glass i de gamle.

Mannen min hadde ikke endringer på sitt syn, men ble likevel oppfordret til å kjøpe nye briller, selv om han kun trengte lesebriller. Og han sa uttrykkelig i fra at han hadde flere slike hjemme som han var fornøyd med.

20121017-224917.jpgHan ble likevel presset til å kjøpe en brille med en infatning til over kr. 4.000,-. Denne ringte vi og avbestille dagen etter.

Det jeg ikke helt skjønner er hvorfor brilleinfatninger hos optikere er så himla dyre! Materialet de er lagd av kan da ikke være så dyrt, selv om noen av dem er lagd i et spesielt lett metall. Ofte er det også såkalte design-briller med noen prangende varemerker på. Jeg liker ikke å gå rundt med en brille med store bokstaver på…

Når en vet at det lages så mye flotte smykker av ulikt materiale som koster en brøkdel av hva en brilleinfatning koster, så kan en jo bare lure…

I disse dager er det beinhard reklamering for ulike optikere, og de lokker med synstest for å få deg innenfor butikken så de kan få prakket på deg dyre infatninger. Skulle vært artig å visst innkjøpsprisen på disse infatningene.

One response to “Hvorfor er brilleinfatninger så dyrt?

  1. Hei. Hvorfor kjøper du ikke bare brillene dine på nett? Hos extraoptical.no får du kompeltte briller med tilpasset styrke fra bare 79,- kroner. Har prøvd dem mange ganger, og de er veldig bra.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s