Retro Figgjo fajanse

Det frodige og fargergerik designet til Figgjo serviser fra 1960- og 1970-tallet er i vinden som aldri før. Er du heldig kan du fortsatt finne flotte deler til en billig penge på loppemarkeder.

Turi Gramstad Oliver arbeidet som designer ved Figgjo Fajanse fra 1960 til 1980. Hun tegnet blant annet den håndmalte dekoren Elvira og de silketrykte dekorene Lotte, Market, Astrid, Tor Viking, Saga, Barcarole, Arden og Clupea serviser fra Figgjo.

I oktober blir det utstilling

I disse dager jobbes det med en utstilling av Figgjo fajanse fra disse glansdager i forbindelse med at designeren har tegnet nye mønstre.

Stor betydning
Det er ingen tvil om at en kunstner som Turid Gramstad Oliver har hatt stor betydning for folks hverdagsglede i bruk av hennes mange flotte serviser. Dette er en kunstner som har gjort en kjempeinnsats, men sjelden nevnes i store ord i sammenheng med hva kultureliten mener er viktig kunstbidrag. Hvorfor fikk ikke hun tilbud om å få bo i Grotten? Jeg bare spør, jeg altså…

(Bildene i denne bloggposten er rappet fra ulike steder på internett; finn.no, QXL, ulike blogger etc. Håper på tilgivelse for det. Denne bloggposten er i beste mening for å gi designeren litt blest 🙂

2 responses to “Retro Figgjo fajanse

  1. Så lenge jeg kan huske, så har min mor flydd på loppis, for og få tak i deler til noen av disse servisene. Ganske så retro, ja!!!!! Og ganske fint!!!!! Vedr industristil og andre stiler: Det blir jo veldig dyrt å gjøre om hus og leilighet hver gang disse trendene endrer seg, og det gjør de jo hele tiden. Så det er vell ganske så greit å finne en egen stil. Men jeg vil vell tro at interiørmagasiner utøver ganske stor makt og innflytelse på hva folk fyller opp sine hjem med. Så da er det jo et spørsmål om hvem som betaler for at ymse ting og tang blir vist i bladene, og som folk løper for å kjøpe etter å sett de forskjellige reportasjene. Jeg har hørt at stylister kommer med lasse vis med ting og tang fra forretninger, som de bruker i sånne «hjemme hos» reportasjer. Ikke alle, vell og merke, men noen. Så vi lesere lar oss lure til å kjøpe det som er «hot», feks industrigreier. Andre av oss løper på loppis, i stedet:DDDDD Klemz Grethe

  2. lisbethfalling

    Det har du nok rett i, at det styles og fikses for å lage reportasjer som viser den ene eller den andre trenden. Det er sjokkerende mange ingteriørblader på markedet, og de er sjokkerende like! Jeg har hele mitt liv vært svært interessert i blader og magasiner, men har sjelden sett mere møl enn det som står i interiørblader. Jeg har planer om å gå litt nærmere gjennom ulike blader og omtale dem her på bloggen, samenlikne og finne hvilke blader som faktisk holder journalistiske mål. De fleste magasinene ser ut til å være kjøpt og betalt av de som selger møbler og andre interiørsaker…

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s