Katten med stålbeinet

Ja, ja - tilbake i buret igjen med en enda større skjerm...

 

Min tapre lille somalikatt, Madonna, er på bedringens vei – utrolig nok. Vi var hos veterinæren igjen i dag for kontroll. Og han mente dette gikk riktig vei.

Jeg har fortalt i en tidligere bloggpost at hun brakk beinet på uforklarlig vis. Det var et komplisert brudd som måtte opereres. Det ble satt inn en metallplate og skruer, men da Madonna våknet og sto på beinet, ble metallet bøyd. Hun måtte derfor opereres en gang til. Da satte de inn tredobbelt metall, og det fungerte fint. Siden hun våknet fra annen gangs narkose har hun fint kunnet stå på beinet, og det ser ut til å fungere ganske normalt. Heldigvis ser det også ut til at hun har vært uten for store smerter.

Det gikk infeksjon i såret
Dessverre gikk det infeksjon i såret etter noen dager. Til tross for at hun har hatt skjerm rundt hodet, har hun likevel klart å slikke på såret og bite over sting – og ifølge veterinærene er det garantert at det går infeksjon i såret når katten slikker seg.

Slik så såret ut 4. april

Slik ser såret ut i dag, 12. april

Nytt vev vil danne seg rundt beinet
Det var ikke nok kjøtt til å sy igjen såret på nytt, og det så riktig ille ut en stund, men vi fikk beskjed om å ha is i magen, og fortsette å gi bredspektret antibiotika. Etterhvert ville det dannes nytt vev rundt beinet og stålet, sa veterinæren…

I dag var vi til ny kontroll, og veterinæren mente dette gikk riktig vei, at det var blitt betraktelig bedre! Om ca fire uker, mente han, ville trolig kjøttet ha vokst rundt beinet igjen.

2 responses to “Katten med stålbeinet

  1. Hei Lisbeth.

    Utrolig trist å høre at Madonna hadde brukket beinet og at det gikk infeksjon i såret. Derfor var det godt å lese nå at hun er på bedringens vei:)
    Stor hilsen fra oss på Harestua

  2. Tilbaketråkk: Katten med stålbeinet | Lisbeth Fallings Blogg

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s