Madonna er hjemme igjen!


Den kjære lille katten min, Madonna av Revebo (N) , er endelig hjemme igjen etter to operasjoner og noen liggedøgn på Oslo Dyreklinikk.

Hun hadde brukket bakbeinet rett ved knehasen, og det manglet nesten 3 cm av et rørbein, sa veterinæren som opererte henne første gang. Han satte inn en metallplate og skrurr, og mente det skulle gå bra. Men da Madonna våknet etter narkosen klarte hun å bøye metallplaten, slik at de måtte operere en gang til… Da satte de inn tredobbelt metallplate.

Nå er hun hjemme og må sitte i bur i 6 uker! Det er nesten verre enn operasjonen synes jeg. En somali er svært spretten og fjærlett og liker godt å hoppe høyest mulig opp, gjerne fra gulvet og helt opp på høye skap. Men det får hun altså ikke lov til. Hun skal ikke hoppe og belaste beinet før det er skikkelig grodd, og det tar 6 uker…

Det er noe av det verste jeg vet å måtte stenge kattene mine inne, men hun har fått en fin plass der de andre kattene går rundt henne og vi kan hilse på henne ofte.

5 responses to “Madonna er hjemme igjen!

  1. Hei. Nå har jeg lest meg nedover bloggen din og skal sei det blei forandring i huset, kjempefint. Nå er ikke jeg et interiør, loppis, gjenbruk og blonde menneske som mange andre bloggere, men kjekt å se på de store forandringene i huset ditt. Kakkelovnen var lekker da. Leon er ut som en tilfreds liten pjokk. Det er nok ikke enkelt for foreldrene når ikke alt går etter boka. Da min yngste datter ble født for 20 år siden, trodde legene at hun var blitt hjerneskadet under fødselen. Det tok 9 måneder før de fant ut at alt var normalt og hun gikk ut av almenn videregående i fjor som en av skolens flinkeste elever. Marginene er små og noen ganger er de bare ikke på vår side.

    Ha en fin søndag i nyoppusset hus.

  2. Takk for hyggelig melding! Denne bloggen har nok en større bredde enn bare interiør, men for tiden har det opptatt oss mer enn vanlig, med oppussing i et stort hus fra 50-tallet. Godt å høre at det gikk så fint med datteren din, veien kan dessverre være kort mellom glede og tragedie…

  3. uffamei – og så 6 uker da, stakkars liten…. og god bedring 🙂

  4. Håper det går bra med Madonna , ikke lett for en somali å være i ro i 6 uker:(

  5. lisbethfalling

    Det går forholdsvis greit. Dessverre ble det betennelse i opereasjonssåret, og hun klarte – til tross for skjerm å slikke på såret, og bite over sting. Såret er nå åpent med synlig metall – men selve beinet fungerer. Hun trår på det og kan bevege poten og leddet, uten problem. Dyrlegen sier at det kommer til å danne seg nytt vev som vil lukke seg rundt beinet og metallet – betennelsen ser ut til å være borte nå, hun går jo på antibiotika hele tiden. Alternativt kan de også bruke kunstig vev og på en måte lukke det igjen ved ny operasjon, men det må først gå noe tid. Det er helt forferdelig å ha en somali innestengt i et bur i så lang tid, og i tlelgg med skjerm – men vi har jo ikke noe valg, jeg ønsker så inderlig at beinet hennes skal bli bra igjen….

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s