Kjøkken fra IKEA

Så må jeg da krype til korset og innrømmme at jeg har kjøpt kjøkken fra IKEA! Jeg utropte IKEA til «verdens verste butikk» i en tidligere bloggpost, men ser meg nødt til å trekke det tilbake!

I vårt gamle femtitallshus er det et kjøkken som ikke har vært endret siden huset ble bygd! Med unntak av at det er satt inn en oppvaskmaskin. Så nytt kjøkken måtte til, og vi tenkte jo at det ville komme til å bli en av de dyreste investeringene… Jeg har sjeldent hørt folk har klart seg med mindre enn 70 – 100 tusen for et nytt kjøkken.

Kvadratisk kjøkken
Kjøkkenet i huset er kvadratisk med to store vinduer på to av veggene, og dør fra gangen. Det blir stor åpning inn til stor spisestue. Rommet gir oss noen utfordringer vedrørende antall overskap, og plassering av hvitevarene.

Eventyrlig billig!
Etter å ha fått så mange positive omtaler og anbefalinger, skjønte jeg at det var faktisk IKEA som var tingen! Folk påsto at et kjøkken fra IKEA kunne komme til å koste hundre tusen mindre enn et kjøkken fra en annen leverandør, inkludert hvitevarene. Det høres jo ut som et eventyr… Og et eventyr er det! Det var så gøy å kjøpe kjøkken på IKEA! Ikke minst takket være den svært hyggelige kundekonsulenten som veiledet oss og loset oss gjennom dataprogrammet for oppsett av vårt drømmekjøkken.

Amalia fra IKEA

Gruet meg til å designe kjøkkenet i dataprogrammet
Jeg gruet meg skikkelig til å lage kjøkkenet vårt i dataprogrammet. Vi hadde fått fortalt at det var svært lett å designe sitt eget kjøkken gjennom IKEAs dataprogram, bare man visste målene og hvordan man ville ha det… Jeg prøvde meg litt hjemme, men synes det var ganske vanskelig. For å si det sånn, så var jeg egentlig ganske grinete og oppgitt da jeg kom til IKEA for å prøve å få hjelp. Men der ble jeg møtt av verdens mest tålmodige og elskelige person som lagde kjøkkenet vårt lekende lett. Sammen diskuterte vi oss fram til alle valgene og plasseringene av skuffer og skap.

Underveis i prosessen gikk vi til forskjellige vareprøver, alt fra benkeplater til innholdet i skuffene, og foretok valg som vår konsulent puttet inn i programmet.

Vi valgte porselenvask til kjøkkenet vårt. Hos oss ble det bare plass til én ganske stor kum, med utrekkbar dusj.

Grundig kontroll
Da alt var på plass gikk hun gjennom hele oppsettet og bestillingen punkt for punkt. Hun kontrollsjekket alle mål og at alle smådeler var med. Vi fikk utskrift av kjøkkentegningen, tredimensjonalt og skjematisk med mål, samt en komplett vareliste.

Mye for pengene!
Inkludert komfyr med induksjonstopp, stekeovn i børstet stål, avtrekkshette i børstet stål (den kraftigste de hadde), stort kjøleskap, fryseskap og oppvaskmaskin kom regningen på litt over 48 tusen kroner! Inkludert i prisen blir hele kjøkkenet sendt direkte fra Sverige og båret inn i huset vårt!

Jeg skjønner nå hvorfor det er så stor trafikk på IKEAs kjøkkenavdeling! Vi brukte ca en  time på å designe og gjøre klar bestillingen på vårt kjøkken. Så nå er det bare å begynne å rive ut det gamle kjøkkenet, for om få uker kommer vår leveranse fra Sverige.

2 responses to “Kjøkken fra IKEA

  1. Så fint kjøkken:) hvordan holder porselenvasken seg? Vi vurderer også det, men er redd for at den skal bli stygg fort, evt. sprekke…

  2. lisbethfalling

    Den er like fin. Den må skures litt innimellom med jif for å bli like hvit som da den var ny, ellers ikke problemer med sprekk, eller riper.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s