Etter den fete juletid…

Det gjentar seg hvert år, så snart julematen er fortært og fråtsingens anger kommer snikende, leter de fleste febrilsk etter vidunderkuren som skal fjerne helst 5 – 6 kilo på noen få dager.

De fleste tror at det verste de har spist i juletiden er alt fettet, ribbe, medisterkaker, ribbefett… Men der tar de jo helt feil!

Det verste du fortærte er alt brødet, potetene, ølet, og ikke minst alle sukkervarene.

Og så fort ukebladene er i handelen over nyttår lanseres den ene vidunderkuren etter den andre. Felles for de fleste er at de ikke virker, du går ned kanskje noen få kilo, så går du rett opp  når du begynner å spise «normalt» igjen. Også en annen fellesnevner er at de fleste kurene fokuserer på at du skal spise mager mat. Det er også feil. Dersom du ikke spiser nok fett, så klarer ikke kroppen din å forbrenne fett!

Snadderlunsj for LCHF-spisere (LCHF = Low Carb High Fat)

Det eneste som virkelig fungerer er å kutte drastisk ned på karbohydratene. Bruk blomkål og brokkoli istedet for poteter, kutt ut brød, men spis heller egg og bacon. Kos deg med store ostebiter, og ta kremfløte i kaffen, for da mister du nemlig den fortærende søthungeren.

Det er ikke fettet som er farlig, men karbohydratene. Det er det store inntaket av karbohydrater som fører til at du lagrer fett. Vanlig, grovt brød er din verste fiende!

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s