Ikke la deg lure til å kjøpe ullsengeklær på sydentur!

Hvert år i januar reiser vi til Gran Canaria for hvile og rekreasjon. Dette er vår hovedferie, og vi koser oss glugg ihjel på det samme hotellet år, etter år. I år ble vi med på en svært billig guidet tur, og ble overraskende plassert inn på et salgsmøte for ull sengeklær.

Turen kostet bare 8 euro. En tur som vanligvis ville kostet nærmere 30 – 40 euro. Jeg husker jeg reagerte på prisen, men vi ble likevel med.

Bondefanget
Etter at alle deltakere var hentet opp fra ulike hoteller bar det til en gate i utkanten av Las Palmas. Der skulle vi få frokost og høre på et «lite foredrag». Vel, vel – greit nok. Da vi kom inn og det hele startet, skjønte vi at vi hadde blitt bondefanget inn i et salgsmøte for ull sengeklær.

Overbevisende norsk selger
Til å begynne med kjente jeg meg litt ergelig og hadde god motstand for at dette skulle jeg ikke la meg lure av, men så ble det litt koselig, vi fikk mat og vin, og en norsk dame begynte å fortelle. Hun og familien hadde flyttet fra Norge til Gran Canaria og etablert seg der. De jobbet nå med salg av ullsengeklær. Hun fikk ikke fullrost ullsengeklærne, og hvilken betydning det hadde fått for helsen hennes at hun hadde tatt i bruk dette. En vond kropp hadde blitt som ny igjen.

Spilte på ullens kjente kvaliteter
Jeg kjenner jo godt til hvordan ull fungerer, og vi har også erfart hvordan f.eks. sykehuset brukte ull til vårt premature barnebarn da han var så liten at han ikke kunne ha på klær. Langsomt kom jeg i positivt modus og begynte å lytte til damen. Vi hadde akkurat kjøpt nytt hus og hadde også tenkt å bytte ut madrasser i senga vår, så egentlig hørtes det ikke så dumt ut…

Vi skrev under en kontrakt
Vi fikk prøveligge  en seng, og kjenne på varene. Jeg husker at jeg spurte spesielt om hvordan ull det var snakk om. Jo, det var ren kashmir ull. Jeg var spesielt opptatt av om det klødde eller ikke. Jeg er spesielt var overfor ull som klør. Vel, utrolig nok ble vi overbevist, og undertegnet en kontrakt på kjøp av «full pakke» – to madrasser med ull overtrekksmadrass og ulldyner og -puter – NOK 22 000. På kjøpet skulle vi få med to ekstra sett med ulldyne og -pute med et pent stoff på den ene siden. Dette kunne vi ha i campingvogna, tenkte vi.

Trengte ikke betale noe før varen kom
Det fine med det hele var også at vi ikke skulle betale noe før varene var kommet i hus, og det ble avtalt en leveranse i god tid etter at vi hadde flyttet til det nye huset.

Vi tenkte ikke så mye på det etter at vi kom hjem, men kjente litt på at det var jo en ganske stor sum penger vi hadde inngått kontrakt på, og kanskje det hadde vært en forhastet beslutning likevel? Vi var i feriemodus på hyggelig tur med gode venner og ble plutselig satt inn i en setting som var svært uventet. Vi var rett og slett ikke forberedt på å inngå en kontrakt om en stor handel…

Angret!
Da vi tok i bruk den gamle senga vår i det nye huset, i det fine, nye soverommet vårt, så var vi egentlig veldig fornøyd. Madrassene var fortsatt veldig gode de. Nytt pent blomstret sengetrekk kom i bruk, og det var jo slikt vi eventuelt måtte slutte med til ulltøyet. Det skulle man ligge i uten sengetrekk fortalte selgerne, for da kom ullen skikkelig til sin rett, selvrensende som den er…

Pent uten sengetrekk er det jo ikke. Vi brukte det heller ikke uten sengetrekk og laken.

Vi ønsket egentlig  ingen  stor forandring på soverommet, men leveransen av ullsakene nærmet seg med stormskritt…

Da det kom i hus bestemte vi oss for å prøve, det kunne jo hende dette var det virkelig store, at vi skulle oppleve herlige netter der vi aldri kastet av oss dyna for at det ble for varmt, eller at vi skulle fryse. Men vi klarte ikke å ligge i det uten å ha på laken og dynetrekk, uansett om ull er selvrensende eller ikke…

Prøvde i to netter
Vi klarte to netter! Da kom det av i en viss fart. Det støvet utrolig mye! Det nærmest snødde på soverommet! Det klødde skikkelig gjennom laken og dynetrekk. Det var tungt og stivt å ha over seg. Vi lengtet oss syke etter våre deilige dundyner!

Vi lengtet etter de deilige dundynene våre igjen...

Retur uten store problemer
Dette skal jeg ikke ha, dette skal jeg returnere, tenkte jeg. Så begynte styret med å få det returnert. Tilsynelatende kunne det virke ganske håpløst. Jeg hadde allerede tatt kontakt med hun som solgte oss varene på Gran Canaria, før vi fikk varene, og fortalte at vi angret på kjøpet.

Nei, det var ikke mulig å angre på kjøpet når det var kjøpt på den måten vi hadde gjort, mente hun. Hun hevdet det var direkte salg fra salgssted. Etter mitt hode, er det ikke direkte salg når du ikke har mottatt varene, og jeg bare skjønte at hun måtte ta feil. Jeg tok også kontakt med fabrikken i Tyskland via mail, og sa jeg ville returnere det. Der fikk jeg også avslag, med trussel om at de ville kontakte sin advokat.

Jeg ga meg ikke, og tok så kontakt med Tollpost som hadde levert varene, og sa jeg ville sende det tilbake igjen. Heldigvis snakket jeg med en dame der som hadde skikkelig greie på retur/import/eksport, og hun sa også at flere andre hadde returnert, og at det var en enorm mengde varer som kom fra denne fabrikken i Tyskland til norske kunder.

Innhenting på originale strekkoder
Jeg måtte ringe «innhenting» på Tollpost for å få avtale om hentedag. Der spurte de plutselig etter fraktbrev, men det hadde jeg jo ikke. Etter noe om og men ble det klart at bare jeg hadde originalemballasjen og strekkode-etikettene intakt, så skulle det gå greit med innhenting. Så slik ble det, og pakkene ble hentet igjen. Jeg betalte ingenting for dette. Gjett om jeg var lettet da pakkene forsvant ut av huset igjen!

23 responses to “Ikke la deg lure til å kjøpe ullsengeklær på sydentur!

 1. He-he, jeg er glad i merino-ull, og alt som er «ekte». MEN jeg har prøvd å ligge i et sånt ullsengetøy en gang for hundre år siden. Fytte rakkern, som jeg klødde!!!!!!!! Jeg er super allergisk mot ull!!!!! Men jeg tror likevell på merinoull, og små babyer og sånt, men ikke de ullgreiene som blir solgt på slike turer. Og vina ble nok servert for å lure dere trill rundt:DDDD Godt du ble kvitt det:DDDDD For du kan få en utrolig bra seng for 22 000 kr her i Norge:DDDD Får du lyst til å være slem en gang, så får du opprette en sånn side med «liker» knapp på Facebook, som du sender rundt og rundt for å advare folk mot å gå i den fella. Jeg vet om noen som bor i grand Canaria, jeg skal sjekke om de kjenner noe til dette. Klemz Grethe

 2. Hei,

  Du bør lage til en facebook side med dette ja, helt enig med henne ovenfor her.

  Mange blir lurt (som de sa på tollpost at store mengder kommer fra den fabrikken i Tyskland). Tenk alle de eldre som blir lurt. Får helt vondt i meg jeg..

  De serverer vin for å få folk salige og villede til kjøp.

  Skammelig!!

  Hvordan i all verden kan noen være stolt av å ha en slik salgsjobb? Blir helt flau jeg…

 3. Tilbaketråkk: Guidet “ulltur” på Gran Canaria | Lisbeth Fallings Blogg

 4. Marion Dahl Schjelderup

  Anbefaler den flotte turen(E). Men Bruk tiden på noe annet mens ullforelesingen foregår. Beregn en time fra du kommer til salgsstedet til bussen skal gå videre. Vi dro fra Maspalomas med ulibussen og gikk rundt på butikker og kafeer mens foerelesingen foregikk, for å unngå kjøpepress. Vi hadde det riktig koselig. Turen vi var på hadde noe med vinsmaking å gjøre. Flott tur med fantastisk guide og smaksprøver m besøk til fantastiske plasser vi ikke hadde hatt mulighet til å finne selv. GOD TUR

 5. Hei! Kjøpte meg et flott ullsett. Dyne, pute og laken i ull. Vært veldig fornøyd. Beste jeg har sovet i. Opplevde aldeles ikke noe kjøpepress.

 6. Hei.har selv vært på en slik tur,akkurat det settet her blir fortalt om,dyner,puter overmadrass,på kjøpet fikk jeg to pledd og to puter med stoff på den ene siden…..Er kjempefornøyd,fikk det i mars 2012 og har brukt det siden,,,er flink til å lufte det når det er rått i været og da kommer den herlige landlig lukta fram igjen…ikke støver det værre enn vanlig dyne heller…har ligget i det i hele sommer også og det har vært helt suverent,holdt kroppstempraturen min,ikke har det vært for varmt og ikke for kaldt…jeg har leddgikt og veldig mye kamper i låeggene og tærne,krampene har blitt mye bedre av ulla……barnebarna elsker å ligge i det når de er her så dette var det beste jeg har investert i….jeg ga 13900.- for alt,men kjøpte ikke madrasser da…..dette var på Tenerife i februar 2012 og ullturen var en veldig fin opplevelse,,,det var tross alt bare tre kvarter man hører på demonstrasjonen da,men turen varer fra morgen til kveld,med god mat og drikke,,,,ANBEFALES PÅ DET VARMESTE.Reiser øyene rundt for får se masse med guiding for som regel 10 euro…var på 4 turer jeg,så slapp vi å leie bil,,,og fikk vært rundt mange steder og sett mye….gleder meg til snøen kommer nå, da skal alt ullent ut og dyrkes lenge i snøen,,,,det blir hærlig det….lykke til til andre som har tanke på å kjøpe dette…..

 7. Har også nettopp vært på ulltur, og har familie og bekjente som har kjøpt tidligere og vært fornøyd.Jeg var ikke helt forberedt der og da, så jeg droppet å bruke såpasse mye penger på impuls (men bestemte meg der og da for at jeg skulle ha ullsengetøy). Vel hjemme har jeg sjekket litt rundt, og fått tak i samme sengetøyet til halve prisen i Norge. Så, takk til ullturen for å ha gjort meg oppmerksom på produktene. 😀

 8. Vigdis Landsem Paulsen

  Vi har brukt dette ulltøyet i to år og er kjempefornøyd.

 9. Ulla var i grunnen bra, den, brukte den i mange år. Nå lagres det, i tilfelle kollaps på strømnettet en bitende kald vinterdag,- da fryser vi garantert ikke i hjel.
  Vi kunne ikke bruke madrassene, fordi de var for harde for oss. De kostet 8000 kroner for to. Vet om de som er helt avhengige av disse madrassene. Så bra for noen,- noen som vil ha våre for en billig penge?

  • Borgny, prøv på meforum.info, mange ME-syke som kan være interesserte!
   Hvilke mål er det? Kunne vært interessert selv, men har akkurat kjøpt ny madrass…

 10. Min mor har vært på en slik tur og har dyne, pute og (overmadrass) tror jeg. Alt er i uåpnet emballasje. Hun er nå pleiepasient på sykehjem og vi ønsker derfor å selge dette. Noen som er interessert?

 11. Kjøpte full pk til dobbelseng på demotur på GC i nov. Fikk det i desember. Er så fornøyd. Bruker dynetrekk, putetrekk og stretclaken. Det var ikke dyrere enn om jeg skulle kjøpt nye madrasser her hjemme. Kjøpte også tøfler. Kjente med en gang at det skjedde noe oppover bena, de skal jo gjøre noe med blodomløpet. Kjente det samme de to første nettene i sengetøyet. Etterpå er det bare behagelig. Har en samboer som hadde problemer med krampe i bena, dette er borte.

 12. Men vitsen var jo å ikkje trenge/skulle ha dynetrekk og laken. Skulle bruke det som det var. Kjøpte desverre ikkje der nede. Men prøvde noke her frå Norge. Men det støv slik at det gikk ikkje an å bruke :/ Det gjekk heilt greit å få returnert det og få att pengane 🙂

 13. Jeg har sovet i ullsengetøy i 15 år. Ingenting kan måle seg med det. At folk er forskjellig er ikke grunn til å avvise et så flott produkt. At du kjøper det uten å prøve det selv først er ditt eget ansvar. At selgere er ivrig etter dine penger er naturlig selv om det ikke er sjarmerende. EN balansert debatt vil være å foretrekke. Ullsengetøy er fantastisk helsefremmende for dem som er åpen for det eller det passer for. Andre må få lov å ha sine preferanser. Ikke bare skyld på selgeren nå du gjør en uoverveid beslutning uansett hvor mye selgeren vil selge er valget ditt. Du kan også forsikre deg med skriftlige avtaler etc. Ta ansvar selv.

 14. har kjøpt akkurat maken merke men ristet og støvesugde det først, har brukt det siden 1992 og har kjøpt enkelte deler på nytt da det har blitt utslitt
  helt enig med Kay Irgens

 15. Noen som er interessert i å kjøpe 2 veldig pent brukte laken (80×200) 2 dyner og 2 puter (med ekstra fyll som kan legges i) Ble pakket bort pga av at det ikke passet oss… Samlet pris 5000,- Nytt 21.000,- med madrasser, dem er ikke med i prisen! Ta kontakt på tlf 95842241 (ligger i Elverum)

 16. Aleksander Greiner Eriksen.
  Vi var på Gran Canaria i 2013, var på ulltur men opplevde ingen kjøpepress.
  Alle selgere vil selge produkter de presenterer, så er det opp til oss kjøpere om vi vil ha varen eller ikke. Vi kjøpte dyner og overmadrass og har brukt dette siden. Når vi reiser på ferie med Campingvogn må vi ha med oss alle ull sengeklærne, det er de beste sengeklærne vi noen gang har hatt. Har aldri brukt dynetrekk eller laken, før svettet jeg alltid om natten og måtte snu på dyna, det er det helt slutt på med denne fantastiske ULLA.

 17. Astri Gudevold

  Jeg kjøpe også mitt på Gran Canaria. Full pakke med madrass. Da «dyna» er delt med glidelås, kalles dette for 4 årstider. Sparte tusenvis på dette kjøpet. Det er nå 10 år siden, og jeg er godt fornøyd.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s