De små tingene

En 70-talls kobbervase.

Det er egentlig merkelig hvordan vi fester oss ved ulike småting og pyntegjenstander. Noe jeg synes er kjempefint, kan en annen synes er helt feil.

Hvem har vel ikke opplevd å få en merkelig pyntegjenstand, en vase, en lysestake som du egentlig aldri hadde drømt om å kjøpe deg selv. Så får du noe i gave som settes innerst i skapet.

Innerst-inne-i-skapet-ting
Det er litt interessant å drodle litt rundt dette temaet. For veldig mange av disse innerst-inne-i-skapet-tingene er jo nettopp de som havner på loppemarked til slutt, verdifulle eller ikke. For eieren har de ingen verdi fordi hun/han bare

Se den stilige glassvasen med grønt i glasset, slik at vannet ser grønt ut.

synes de er stygge og ubrukelige. Altså – helt til de havner på loppemarked, der helt nye øyne ser dem og begeistret kjøper tingen for en billig penge, slik kommer den rare vasen, eller pyntegjenstanden til heder og verdighet igjen!

Utrolig hva du kan finne
Det er mange ganger helt utrolig hva du kan finne på loppemarkeder. Det er jo ganske utrolig hva vi nordmenn har av ting vi ikke vil ha lenger og som gis til loppemarkeder. Det er jo veldig bra for de lag og foreninger som bruker slike markeder til inntektskilder.

De siste markedene jeg har vært på har vært skikkelig fulle av folk på skattejakt. Så slike markeder er til gode for mange som ikke har så mange penger å rutte med. Du kan faktisk møblere et hjem med det du kan få tak i på loppmarked.

Dette vesle eselet har aldri kommet innom loppemarked, det har vært en innerst-inne-i-skapet-ting i mange år, helt til Gubben fortalte at denne minnet så mye om hans mor. Hun kjøpte det på en sydentur en gang for veldig lenge siden, og nå har det fått hedersplass i stua, oppe på vår retro teaksjenk.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s