Historiske fliser

Bildet er hentet fra nettstedet til historiskefliser.no

Utvalget av fliser hos norske forhandlere er ganske kjedelig. Det er lite med artige mønstre.

Etter å ha vært på Kanariøyene hvor det blir brukt fliser over alt, innedørs som utendørs, har jeg lurt på hvorfor det ikke finnes større sortiment av fliser i Norge. Og hvorfor ikke flere bruker fliser i interøret; på gulv, på vegger og i tak, i sine hjem – annet enn over kjøkkenbenken og på badet.

Det handler sikkert både om pris og om byggetradisjoner, men det må også handle om at det er så liten variasjon av typer fliser…

Historiske fliser med marokkansk inspirasjon
Historiskefliser.no tilbyr spennende fliser med et sortiment som bygger på gamle flisemønstre med inspirasjon fra marokkansk kultur. Flisene er håndlagde sementfliser som trenger en overflatebehandling før de tas i bruk, men skal da være svært slitesterke og beholde farger og mønstre gjennom et langt liv.

Trenger etterbehandling
nettstedet sitt beskriver de hvordan man skal legge flisene og etterbehandle dem. De forteller også at det var vanlig med slike fliser i trappeoppganger og entreer i bygårder på slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet  i Norge. Etterhvert ble flisene utkonkurrert av linoleumen.

Med de nye  interiørstilene kan det hende at slike fliser virkelig kommer på mote igjen, og det er herlig at det nå finnes et større mønsterutvalg for dem som er gått lei de «vanlige» flisene du får tak i i Norge.

Her er noen av mønstrene de tilbyr:

3 responses to “Historiske fliser

  1. Hei, vi har over tredve forskjellige sementfliser, alt fra de klassiske marokkanske til de mer moderne. Det er ikke kjedelig, og vi er en norsk leverandør, gode tilbud frem til 15 februar. Kos dere, på http://www.far-far.no
    mvh Lasse

  2. Tittet på siden nå, og så mange fine mønstre! Virkelig lekkert!

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s