Steen og Strøm

image

image

image

Steen og Strøm er et av Norges eldste varemagasin. Selv husker jeg godt Steen og Strøm fra min barndom på 1960-tallet. Det vår utrolig spennende å handle der og gå på oppdagelsesferd i alle butikkene. Lekebutikken var legendarisk. Lykken var fullkommen hvis jeg hadde litt penger og kunne gå å finne meg noe der. Problemet var bare at det var så vanskelig å velge i det store utvalget.

Det var også stor lykke å gå på kafé på Steen og Strøm. De hadde den berømte Tesalongen, og det hendte vi spiste middag der i «Gamlestua».

Moren min, som flyttet til Oslo fra et lite fiskevær på Mørekysten i 1945, var spesielt glad i dette varemagasinet. Hun fikk sydd brudekjolen sin der i 1954.

Jeg har mange fine minner om Steen og Strøm, ikke minst de fine utstillinsvinduene ved juletider. Det vår små dukker i bevegelser, nissser og modelltog. Det var ofte stor folkestimling ved disse vinduene.

Sten og Strøm er fortsatt et fint varemagasin. Det er pusset opp i nyere tid, og man har fått fram mye av den fine stilen fra da magasinet ble bygd opp igjen etter en brann på 1930-tallet. Spesielt interiøret rundt rulletrappene er svært fint. Nettopp disse rulletrappene var en stor sensasjon i 1936, og ble flere ganger omtalt i avisene.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s