Interiørtrender og oppussing

For tiden pusser vi opp et hus vi nylig har kjøpt, og i den forbindelse er jeg svært opptatt av interiør og trender. Og jeg vet selvsagt ganske presist hvordan jeg vil ha det selv.

Jeg var ukjent med at det fantes så mange interørmagasiner. Det er mye å fråtse i, og jeg har skaffet meg flere blader. Skuffelsen er imidlertid stor over at det er så mye likt som står i bladene. Noe av det som er mye framme som trend nå er såkalt industriell stil, shabby chic, og helt hvitt. Mulig også fransk landstil, om ikke den nå er gått av moten. Det er mulig at jeg blander sammen litt, men det er også ganske forvirrende mye av det som presenteres i blader og på interiørblogger.

Utrolig stygt, etter min smak. Legg merke til metallskrammelt til venstre. Er det et ildsted?

Avflassede møbler og gammelt jernskrammel
Den hvite stilen skal gjerne kombineres med gamle avflassede tremøbler, og mye blonder og stæsj. Det er mye som er fint og stilig, men jammen er det også mye rart og stygt også! Særlig den med rustne, gamle insdustrimetallskap og stoler. Hvordan er det mulig at folk vil ha slikt i hjemmene sine?

Hos meg skal det bli nytt og pent
Jeg har bodd i ulike boliger i min tid, også boliger der det har vært nedslitt og stygt. Nå når jeg endelig kan pusse opp huset mitt før jeg skal flytte inn, vil jeg selvsagt ha det nytt og pent. Jeg kunne ikke ha drømt om å sette inn avflassede bygningsdeler, som dører, og andre rariteter. Og i hvert fall ikke slike vegger som på bildet. Det ser jo gammelt, slitt og møkkete ut!

Ubrukelig bad
I Bonytt nr. 1 – 2011 er det en reportasje om Camilla Berntsen som er interiørstylist og butikkeier. Hennes soverom er mildt sagt ekstremt! Hun har badekar og vask på soverommet. Hun utttaler at de må sitte å dusje i badekaret og selv da søler de vann, så de synes det er ekstra deilig når de er på hotell…  For meg virker det helt idiotisk å lage boligen sin på en slik måte at den hovedsakelig skal ta seg ut og ikke være praktisk å bruke. Se bilde av detalj fra hennes kombinerte soverom og baderom.

Utrolig mange som skriver interiørblogg
Interiør er tydeligvis et svært populært tema å blogge om. Det er et hav av interiørblogger. Noen er veldig fine med stilfulle og inspirerende bilder, og med  interessante artikler, men det er jammen mye dårlig også. For meg virker det som en del damer kun er opptatt av å flytte rundt på tingene sine og ommøblere og lage stillben her og der.

På noen av bildene som vises på bloggene ser det helt overfylt ut. Det ser ikke ut som det er mulig for noen å leve og bevege seg i disse tablåene av noen hjem. Men det er kanskje slik at det å ta detaljbilder og lage stillben er hovedinteressen…

Camilla Berntsens kombinerte sove- og baderom. Bonytt nr. 1 - 2011.

Jeg har sansen for å kombinere litt nytt og gammelt, og jeg ser at mange flinke folk pusser opp og maler om gjenstander for å få det til å passe inn i stilen sin. Det synes jeg er flott. Poenget mitt er bare at man ikke må bli for opphengt i en stil og et utseende på interiøret, slik at man glemmer at man skal leve og bo i hjemmet sitt.
KLIKK PÅ BILDENE SÅ FÅR DU OPP EN STØRRE VERSJON

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s