Lillestrøm i dag

Romantisk vinterstemning i Lillestrøm i dag.

Er det noen som vet mer om historien til Lillestrøm togstasjon? Steinbygningen skal ha blitt tatt i bruk 5. november 1934. Før den tid var det en trebygning ved Lillestrøm stasjon.

Følgende informasjon om Lillestrøm togstasjon fant jeg på nettet:

«Lillestrøm stasjon ligger ved HovedbanenGardermobanen og Kongsvingerbanen. Dette er stasjonen der alle tog stopper, både Flytoget (som har dette som eneste stoppested mellom Oslo og Gardermoen), fjerntog og en rekke lokaltog (både gjennom Romeriksporten og langs Hovedbanen).

Stasjonen ble åpnet med Hovedbanen i 1854. Et bilde fra 1905 hos Norsk jernbaneklubb viser et Due-hus i tre, så den nåværende steinbygningen må være nyere. Ifølge samme nettsted ble stasjonsnavnet skrevet Lille Strøm til 1860. Videre fortelles det at stasjonsbygningen for persontrafikk lå på vestsiden av Nitelva i begynnelsen, mens godstrafikken ble ekspedert på østsiden. I forbindelse med utbyggingen av Kongsvingerbanen ble alt flyttet til østsiden i 1863. Stasjonsområdet ble dessuten grundig bygget om i forbindelse med utbyggingen av Gardermobanen, og linjene fra denne (gjennom Romeriksporten) og Hovedbanen (fra Strømmen/Sagdalen) kommer sammen ved Lillestrøm stasjon for siden å følge delvis samme trasé, delvis adskilte traseer. Stasjonsinngangen er nå strengt tatt i et nytt bygg. Det er rutebilstasjon like ved stasjonen.

Vi befinner oss 20,95 km fra Oslo og 109 moh.»

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s